Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθες

Αναγνώστης, συγγραφέας, αρθρογράφος ή και απλός περαστικός... Είναι τιμή μας να σε έχουμε στην παρέα μας!

Επιλεγμένα

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

  "ΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ" Νεκταρία Μαρκάκη Περίληψη Σε μια πόλη που πνίγεται στο γκρίζο, ένας άνθρωπος χρωματίζει τις ζωές δύο αγνώστων, δίνοντας τους ένα χέρι βοηθείας την στιγμή που και οι δύο ήταν έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα. Ο Μάρκος έχει μάθει να δίνει απλόχερα με μοναδικό αντάλλαγμα, για όποιον το θέλει, να προσφέρει και αυτός με την σειρά του σε κάποιον. Ένα καλός λόγος σε μία γυναίκα και λίγα τρόφιμα σε έναν άστεγο άνδρα είναι αρκετά για να φέρουν κοντά έξι ανθρώπους που θα ζήσουν ένα θαύμα. “Μία απλή πράξη καλοσύνης μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις ευτυχίας!” Βρείτε το βιβλίο μέσω του eshop makestorytelling.com σε αποκλειστική συνεργασία με τη συγγραφέα και την ομάδα συνεργασίας.  ΘΕΛΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! Λίγα Λόγια για τη Νεκταρία Μαρκάκη Η Νεκταρία Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και η αγάπη της για τη συγγραφή ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια, όταν αποτύπωσε για πρώτη φορά στις σκέψεις της σε χαρτί. Το 2013 μοιράστηκε το πρώτο της δημιούργημα στην εφαρμογή συγγραφέων Wa

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ - της ΔΑΝΑΗ ΙΜΠΡΑΧΗΜ



γράφει η Βούλα Γκεμίση

"Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ"

Βιβλιοσχολιασμός

Ολοκληρώνοντας το αναγνωστικό μου ταξίδι στο συγκεκριμένο βιβλίο, ένιωσα ότι και εγώ ανακάλυψα τον δικό μου Θησαυρό. Τα ιστορικά γεγονότα είναι δοσμένα από τη συγγραφέα μας Δανάη, με τέτοιο τρόπο που δεν γίνονται καθόλου κουραστικά στον αναγνώστη. Αν και δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε ιστορικά βιβλία, ομολογώ ότι η ιστορία και η εξέλιξη της πλοκής σε παρασύρει ευχάριστα στο να κάνεις αυτό το ταξίδι μαζί με τους πρωταγωνιστές στο παρελθόν. Ένα βιβλίο που είναι γεμάτο αρώματα και εικόνες από άλλους κόσμους. Ανθρώπινα συναισθήματα που θα σε παρασύρουν ευχάριστα μέσα στην ιστορία αλλά και θα σε τοποθετήσουν στη θέση των ηρώων.

Η μαγεία, ο έρωτας, το παιχνίδι, η αδυναμία και η δύναμη που κρύβει η διαφορετικότητα των θρησκειών είναι αρκετά για να σε κάνουν να αναζητάς την συνέχεια! Το «πάντρεμα» των αλλεπάλληλων μηνυμάτων προς δύο διαφορετικούς λαούς με τόσο διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία και στο τέλος η πολλά υποσχόμενη συνέχεια της ιστορίας, θα σου κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον.

Λάτρεψα τους δύο πρωταγωνιστές! Τον Αστέριο και την Ααζίν. Με την εξέλιξη της σχέσης τους όλα δόθηκαν αρμονικά μέσα στη χρονική περίοδο που κλήθηκαν να ωριμάσουν τα συναισθήματα τους σταδιακά. Ο έρωτας δεν θα μπορούσε ποτέ να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο! Αλλά εδώ υπάρχει το «πάντρεμα» της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού αυτής κάπου στο τέλος με την ένταση που χρειάζεται από τα στάδια που περνάει για την ωρίμανση του.

Τα μηνύματα πάρα πολλά και θα σταθώ ιδιαίτερα στο κομμάτι της οικογένειας και στις αξίες της που η συγγραφέας μας παρουσιάζει με τόσο γλαφυρό και όμορφο τρόπο. Αυτά τα μηνύματα με άγγιξαν συναισθηματικά. Τα θεωρώ πολύ δυνατά χαρτιά της ιστορίας! Στη δύναμη της αδελφικότητας, της συντροφικότητας, της πίστης και της αλληλεγγύης μέσα από την εξέλιξη των χαρακτήρων στην ιστορία, όλα μοιάζουν να δίνουν μία άλλη βάση στην πλοκή ανεβάζοντας – για εμένα – το επίπεδο.

Πολλά συγχαρητήρια στη συγγραφέα που έχει τόσο συγκεκριμένη αντίληψη των ιστορικών γεγονότων και δεν άφησε κενά στον αναγνώστη. Στην προσέγγιση των χαρακτήρων και στη μαγεία που σκορπά μέσα από την έμπνευση της, αλλά και στην εξέλιξη της ιστορίας που αναμένουμε από τη συνέχεια της!!!


Σχόλια

  1. Η συγγραφική δεινότητα της Δανάης Ιμπραχήμ στο συγκεκριμένο είδος είναι αναμφισβήτητη. Και θα συνυπογράψω και εγώ τις παρατηρήσεις σου Βούλα. Είναι αλήθεια υπέροχο έργο.
    Σε ευχαριστούμε για την εξαίρετη και συγκροτημένη παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε επιτυχία στην πορεία σου Δανάη μου! Είσαι ένα διαμαντάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Back to Top