Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθες

Αναγνώστης, συγγραφέας, αρθρογράφος ή και απλός περαστικός... Είναι τιμή μας να σε έχουμε στην παρέα μας!

Επιλεγμένα

Η ΕΥΑ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ (Γράφει η Ελευθερία Καλογνωμά)

  Βία κατά των γυναικών. Έχουμε φτιάξει μία ημέρα και γι' αυτό, όπως και για όλα όσα μας πονούν κατά βάθος και ορίζουμε μία επέτειο για να τα θυμόμαστε, λες και τις υπόλοιπες μέρες του έτους τα ξεχνάμε.  Μόνο που δε μας αφήνουν να τα ξεχνάμε. Δε μας αφήνουν τα στερεότυπα με τα οποία ακόμη μεγαλώνουμε τις κόρες μας, σκουριασμένα αλλά ανθεκτικά γιατί είναι φτιαγμένα από σίδερο. Δε μας αφήνει το αφεντικό στη δουλειά, που ακόμη δε μας πληρώνει ισότιμα γιατί η δουλειά μας δε θα είναι ποτέ εξίσου αξιόλογη και αποδοτική με αυτή των αντρών συναδέλφων, οι οποίοι στο τέλος της ημέρας θα επιστρέψουν στο σπίτι για να απολαύσουν το φαγητό που η επίσης εργαζόμενη σύντροφος μαγείρεψε, για να βρουν τα παιδιά διαβασμένα, ταϊσμένα, έτοιμα για ύπνο. Παρωχημένο και αστείο σήμερα το τραγούδι της Μαίρης Παναγιωταρά; Μμμμ... Ίσως όχι και τόσο.  Δε θα είσαι ποτέ αρκετά καλή, αρκετά "καθαρή" για τις θρησκείες που στον βωμό τους δέχθηκαν να χυθεί άπλετο αίμα σε πολέμους που ευλόγησαν, αλλά το δικό

Ποιοι Είμαστε


Οι "Ονείρων Πένες" είναι μια ελεύθερη και ανοιχτή δικτυακή λογοτεχνική ομάδα, που εκφράζεται μέσα από το παρόν blog. Στους κόλπους της περιλαμβάνει ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της λογοτεχνίας και της ποίησης. 

Σπόρο αυτής της ομάδας αποτέλεσε η συνάντησή μας στην δικτυακή πλατφόρμα του Wattpad, όπου συναντηθήκαμε ως συγγραφείς και αναγνώστες μέσα από τα προσωπικά μας έργα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας βρείτε μόνο εκεί. Έργα μας έχουν ανέβει είτε σε άλλες πλατφόρμες, είτε έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες λογοτεχνικές ιστοσελίδες, σε προσωπικά ιστολόγια είτε διατίθενται ως E-books.

Η δεδομένη αγάπη μας για την λογοτεχνία, την ποίηση και το βιβλίο, το προσωπικό μας μεράκι ή πάθος, αν θέλετε, να εκφραστούμε μέσα από τον γραπτό λόγο, έρχεται να συναντηθεί με τη δική σας αγάπη και ενδιαφέρον.

Είμαστε διαφορετικοί. Σε ηλικία, σε σκέψεις, σε είδος. σε εμπειρία, σε τόπους. Με απόλυτο σεβασμό στη δουλειά του καθένα και στο τι ακριβώς αυτή σημαίνει για τον κόσμο του. Μας ενώνει η αγάπη μας για την συγγραφή και το βιβλίο.

Οι "Ονείρων Πένες" σε κάθε περίπτωση δεν είναι δικτυακό σημείο πώλησης. Έρχεται απλά να συναντηθεί, να μάθει, να γνωρίσει, να διαδώσει. Το φως και τη ζεστασιά κάθε έμπνευσης και δημιουργίας. Φιλοδοξεί να γίνει μια ελεύθερη βιβλιοθήκη που θα παραπέμπει σε ένα αναγνωστήριο για τα έργα των μελών της, μέσα από την προσέγγιση και την κρίση των φίλων και των αναγνωστών.

Προχωράμε μαζί.

Οι συντάκτες 


Δημοφιλείς αναρτήσεις

Back to Top