Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθες

Αναγνώστης, συγγραφέας, αρθρογράφος ή και απλός περαστικός... Είναι τιμή μας να σε έχουμε στην παρέα μας!

Επιλεγμένα

KΟΝΤΑ ΜΑΣ Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΣΙΝΤΟΥ

 Η Ελένη Σίντου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Σπούδασε Πληροφορική και ΜΜΕ στο ΑΤΕΙ Πάτρας (Παράρτημα Πύργου). Είναι μητέρα δύο παιδιών και λατρεύει το διάβασμα και τα ταξίδια. Το πρώτο της μυθιστόρημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως με τίτλο Αρλίν. Τον Μάρτιο του 2023 εκδόθηκαν τα Αδαμάντινα Τείχη και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τα Αδαμάντινα Τείχη Φιανκέτο, από τις εκδόσεις Ελκυστής. Επισης στις 20 Δεκεμβρίου του 2023 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα 7 Κόκκινα Φεγγάρια, σε μορφή e- book, από τις εκδόσεις CarmelasBooks .Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και λογοτεχνίας του φανταστικού, το Master Class Συγγραφής του Κώστα Κρομμύδα, τα σεμινάρια Φιλολογικής και Λογοτεχνική επιμέλειας του Βαγγέλη Ιωσηφίδη, όπως επίσης και το σεμινάριο «Εγκληματολογία: στο μυαλό ενός δράστη» του ΚΕΔΙΒΙΜ Παντείου. Αγαπά και θαυμάζει τον Τόλκιν, τον John Verdon και την αστυνομική λογοτεχνία. Είμαι μητέρα δύο μικρών κοριτσιών και μου αρέσουν τα ταξίδια. ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ - ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ Β

Συνέντευξη με την Τατιάνα Τζινιώλη

 

Σήμερα είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι, καθώς φιλοξενούμε στο blog μας την Ελληνίδα best seller, Τατιάνα Τζινιώλη. Η Τατιάνα μας κάνει να πιστέψουμε στον έρωτα μέσα από τα βιβλία της Road Trip, την τριλογία Manhattan, τα 18 σκαλιά, τα Βραδινά Ραντεβού και τις Μεθυσμένες Αλήθειες





Αρχικά θα θέλαμε να μας συστηθείς για να σε γνωρίσει λίγο καλύτερα το κοινό. Περίγραψε τον εαυτό σου σε τέσσερις προτάσεις.

Μου αρέσουν τα ταξίδια, τα ατελείωτα βράδια με την παρέα, τα γέλια και υπεραγαπώ τη Ντόρα -το πιο cute κουνελάκι (πάντα αντικειμενικά!). Γράφω με δυνατή μουσική στα ακουστικά μου και συνήθως σε απόλυτο σκοτάδι για να μην αφαιρούμαι. Λατρεύω να λιώνω στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο και μία ωραία σειρά. Γενικά, νομίζω πως ο όρος binge watching περιγράφει απλά τα Σαββατοκύριακά μου.



Ο έρωτας στα βιβλία σου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Στην καθημερινή ζωή πιστεύεις ότι ισχύει το ίδιο;

Πιστεύω πως όλοι δίνουμε βάση σε αυτό, είτε είναι προτεραιότητά μας, είτε όχι. Νομίζω πως μαζί με τη φιλία, έτσι και η ερωτική σχέση είναι μία ανάγκη μας.



Πόσο πιστεύεις ότι έχουν αλλάξει οι ερωτικές σχέσεις με την πανδημία;

Όπως όλες οι σχέσεις, έχουν γίνει πιο…δύσκολες. Θέλω να πω, δεν μπορείς να βγεις ραντεβού για ένα φαγητό ή ποτό. Όλα βασίζονται στην επικοινωνία μέσω οθόνης που εκτός του ότι πολλές φορές κουράζει, δεν υπάρχει αυτή η φυσική αλληλεπίδραση. Οπότε, θεωρώ πως όλες οι σχέσεις -ερωτικές και φιλικές- έχουν επηρεαστεί αρκετά από την πανδημία. Τώρα, το τι θα γίνει μετά την άρση του lockdown…εικασίες γίνονται πολλές, αλλά μένει να το δούμε.



Έχεις σκεφτεί ποτέ να πειραματιστείς με άλλα λογοτεχνικά είδη;

Το έχω σκεφτεί κατά καιρούς, όμως σε ένα πολύ θεωρητικό επίπεδο. Δεν μου έχει έρθει κάποια ιδέα που να μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη έκταση και να είναι σε άλλο είδος.





Ποιο βιβλίο σου πιστεύεις ότι κρύβει τη μεγαλύτερη αλήθεια σου;

Νομίζω κάθε ένα έχει ένα μικρό κομμάτι από μένα, οπότε μπορώ να σου πω πως όλα, εξίσου, έχουν κομμάτια μου και αλήθειες μου.



Είσαι πολυταξιδεμένη και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σε ποια άλλη χώρα εκτός Αμερικής σκέφτεσαι να επενδύσεις πνευματικά για επόμενο έργο σου;

Να σου πω την αλήθεια…δεν ξέρω. Η άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι αυτή που με εμπνέει κι αυτή που έχω «μελετήσει» περισσότερο αν θες, ως προς την κουλτούρα, τη συμπεριφορά και τα κοινωνικά θέματα που αντιμετωπίζει. Προς το παρόν λοιπόν, δεν έχω ιδέα!



Πιστεύεις ότι ο κόσμος εκτιμά το ερωτικό μυθιστόρημα ή υπάρχουν ταμπού και προκαταλήψεις;

Υπάρχουν σίγουρα. Πολλοί θεωρούν πως θα διαβάσουν εκτενείς σκηνές με περιγραφικό σεξ και απλά η υπόθεση είναι κάτι που υπάρχει ως «μουσικό χαλί» από πίσω. Ωστόσο, το ερωτικό μυθιστόρημα αφορά τη σχέση δύο ανθρώπων, την καθημερινότητά τους και τη ζωή τους. Το σεξ υπάρχει σε κάθε ερωτική σχέση και στη ζωή όλων μας, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί -σε γενικότερο πλαίσιο και όχι μόνο στη λογοτεχνία- γίνεται τόσο πολύ θέμα γι΄αυτό.



Τέλος, θα θέλαμε να κλείσεις με μια συμβουλή προς τους επερχόμενους συγγραφείς.

Να γράφουν πρώτα για εκείνους και όχι για τους άλλους. Να πουν την ιστορία που θέλουν και να στηρίζουν τις επιλογές τους.


Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε την Τατιάνα και να της ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στη συγγραφική της πορεία. Μπορείτε να τη βρείτε επίσης στο Instagram


Σχόλια

  1. Τατιάνα ευχαριστούμε για την συνέντευξη καλή μας φίλη. Προσωπικά να σου ευχηθώ ότι καλύτερο στην έμπνευσή σου αλλά και στη διαδρομή σου. Κάθε σου όνειρο εφικτό.
    Καλή σου συνέχεια.
    Δανάη μου ευχαριστούμε πολύ για μια ακόμα άψογα οργανωμένη συνέντευξη παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Back to Top