Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθες

Αναγνώστης, συγγραφέας, αρθρογράφος ή και απλός περαστικός... Είναι τιμή μας να σε έχουμε στην παρέα μας!

Επιλεγμένα

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

  "ΜΠΛΕΞΑΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ" Νεκταρία Μαρκάκη Περίληψη Σε μια πόλη που πνίγεται στο γκρίζο, ένας άνθρωπος χρωματίζει τις ζωές δύο αγνώστων, δίνοντας τους ένα χέρι βοηθείας την στιγμή που και οι δύο ήταν έτοιμοι να παραδώσουν τα όπλα. Ο Μάρκος έχει μάθει να δίνει απλόχερα με μοναδικό αντάλλαγμα, για όποιον το θέλει, να προσφέρει και αυτός με την σειρά του σε κάποιον. Ένα καλός λόγος σε μία γυναίκα και λίγα τρόφιμα σε έναν άστεγο άνδρα είναι αρκετά για να φέρουν κοντά έξι ανθρώπους που θα ζήσουν ένα θαύμα. “Μία απλή πράξη καλοσύνης μπορεί να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις ευτυχίας!” Βρείτε το βιβλίο μέσω του eshop makestorytelling.com σε αποκλειστική συνεργασία με τη συγγραφέα και την ομάδα συνεργασίας.  ΘΕΛΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! Λίγα Λόγια για τη Νεκταρία Μαρκάκη Η Νεκταρία Μαρκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και η αγάπη της για τη συγγραφή ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια, όταν αποτύπωσε για πρώτη φορά στις σκέψεις της σε χαρτί. Το 2013 μοιράστηκε το πρώτο της δημιούργημα στην εφαρμογή συγγραφέων Wa

"Για μένα" Διήγημα του Γιάννη Πιταροκοίλη

 "Για μένα"

διήγημα από τον Γιάννη Πιταροκοίλη


«Η μεγάλη αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Δεν υπήρχε ίχνος από κάθισμα άδειο. Ακόμα και στους διαδρόμους στα ακραία πλαϊνά όπως και στο πίσω μέρος υπήρχαν όρθιοι. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη συγκίνηση. Το έβλεπες, το ένιωθες παντού. Τηλεοπτικές κάμερες είχαν στηθεί επίσης σε καίρια σημεία και πολλοί εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης ήταν σε ετοιμότητα να μεταφέρουν το ρεπορτάζ τους από τα μελλούμενα. Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους. Όμορφη μουσική γέμιζε το χώρο και όλα τον περίμεναν. Η δική του ώρα. Η στιγμή του Έκτορα Βεργέτη. Λογοτέχνης, συγγραφέας, βάδιζε ήδη την έκτη δεκαετία της γόνιμης και δημιουργικής ζωής του. Και η αποψινή εκδήλωση ήταν για εκείνον! Η παρουσίαση ενός σημαντικού βιβλίου, του τελευταίου του έργου. Ενός έργου, που τάραξε έντονα τα νερά της επικαιρότητας. Που είχε ήδη σηκώσει μεγάλες προσδοκίες. Και όλα αυτά για το θέμα στο οποίο αναφέρονταν. Εκείνο το θέμα, που τον είχε συγκλονίσει και είχε σημαδέψει την ίδια του τη ζωή και όχι μόνο…»

Η μεγάλη ώρα για τον Έκτορα Βεργέτη. Μια ώρα, που άρχισε να ετοιμάζεται μήνες πριν όταν δέχτηκε μια απροσδόκητη επίσκεψη από την Ελίζα Βελισσαράτου, καθηγήτρια Παιδιατρικής και επιφανούς μέλους της οργάνωσης Διεθνούς ταξιαρχίας γιατρών.

Όλα ξεκίνησαν τότε, που η ίδια τού ζήτησε να γράψει ένα βιβλίο, που να δώσει στον κόσμο τη συλλογική δράση της οργάνωσης και τη δική της, μέσα στις φωτιές και στα γεγονότα. Μόνο, που μετά από λίγες μέρες, ο συγγραφέας, θα χάσει τα ίχνη της και τότε θα ξεκινήσει μια μαρτυρική αγωνία αναζήτησης με μεγάλες ανατροπές και την τελική κορύφωση.

Ο Giannis Pit. γράφει ένα δραματικό διήγημα που φέρνει στο επίκεντρό του τον αγώνα εκείνων των γιατρών, που δίνουν τη δική τους μάχη στις φωτιές του πολέμου και της αδικίας, για να αναδείξουν την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και το δίκιο. Ένα διήγημα, που ξεχειλίζει από αγάπη, συναισθήματα αλλά παράλληλα δοκιμάζεται συθέμελα από το τραγικό βίωμα της απώλειας.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το διήγημα εδώ:

"Για μένα"



Σχόλια

  1. Αυτό πρέπει να μπω να το διαβάσω! Θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία! Εν τω μεταξύ, να το αναφέρω και αυτό φίλε μου, έχει μια πολύ οικεία ζεστασιά ο τρόπος που γράφεις. Από τις πρώτες λέξεις νοστάλγησα και θυμήθηκα τη γραφή σου! Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο πλήρες κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και καλό μήνα, Χάρη μου. Να πω ότι μού έχεις λείψει; Ναι θα το πω. Σε ευχαριστώ πολύ, αγαπητέ φίλε για κάθε σου παρατήρηση. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό, όπως πάντα. Ευδιάκριτη η γραφή που αγαπήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου, σε ευχαριστώ με την καρδιά μου, καλή μου φίλη. Καλό μήνα να έχεις και υγεία.

      Διαγραφή
  3. Εδώ συναντάω τον Γιάννη που αγάπησα συγγραφικά! Εκείνον που γνώρισα μέσα από τις τόσο όμορφες ιστορίες του! Γιάννη μου, η ιστορία σου αυτή μας αγγίζει βαθιά γιατί αφήνει υπόνοιες ότι προσεγγίζεις πάλι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, δεν λείπει φυσικά ούτε το μυστήριο και αυτός είναι ο λόγος που θα μπω φυσικά να διαβάσω ολόκληρο το διήγημα... Είναι υπέροχο το ότι θυμήθηκα και εγώ πόσο όμορφα είναι να χανόμαστε ο ένας μέσα στις ιστορίες του άλλου! 💞

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Back to Top