Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθες

Αναγνώστης, συγγραφέας, αρθρογράφος ή και απλός περαστικός... Είναι τιμή μας να σε έχουμε στην παρέα μας!

Επιλεγμένα

΄Ηταν απλά ένα φανταχτερό φόρεμα

  Αγαπημένο μου ημερολόγιο… Είμαι έξαλλη σήμερα! Πριν λίγη ώρα γνώρισα τους γονείς του Στάθη και κανονικά -μετά από τόσο καιρό που είμαστε μαζί- θα έπρεπε να είμαι κατενθουσιασμένη και να σκέφτομαι νυφικά και να κανονίζω ημερομηνίες γάμου, αλλά όχι! Βρίσκομαι στον καναπέ μου και γράφω σε εσένα. Ας το πιάσω από την αρχή όμως για να καταλάβεις κι εσύ. Πριν τρεις μέρες μου είπε πως έχει κανονίσει κάτι ιδιαίτερο για σήμερα. Στο είχα γράψει κιόλας. Θυμάσαι; Δεν είχε μπει σε λεπτομέρειες κι εγώ υπέθεσα πως θα ήθελε να κάνουμε κάτι ρομαντικό οι δυο μας. Με έπιασε λοιπόν μια κρίση και βγήκα για ψώνια με τη Μπέτι. Μεγάλο λάθος το ξέρω, αλλά ήθελα κάτι ξεχωριστό κι εκείνη μου πρότεινε να πάμε στην Αμερικανική Αγορά που βρίσκεται κάπου στην Αθήνα. Εγώ δεν ήξερα καν πως υπήρχε, αλλά εκείνη με διαβεβαίωσε πως εκεί μέσα θα έβρισκα τα καλύτερα χωρίς να χαλάσω πολλά λεφτά. Όταν είδα το συγκεκριμένο φόρεμα το ερωτεύτηκα. Ήταν τόσο λαμπερό και τόσο μόνο του πάνω στην κρεμάστρα, που δεν άντεξα

Της ζωής.. διαβάτες

     Γράφει η Χριστοδούλου Αικατερίνη




«Ένας διαβάτης σε τούτη τη ζωή είμαι κι εγώ

Ένας διαβάτης..»


 

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του προορισμό λένε. Τον ολόδικο του δρόμο. Άλλοτε είναι γεμάτος πολύχρωμα ευωδιαστά άνθη με δαντελωτά πέταλα και φύλλα εριώδη, άλλοτε πάλι με δρόμους πέτρινους γεμάτους ξερόχορτα και άγρια κλαδιά να δεσπόζουν, εδώ κι εκεί.

Κι εσύ που τον διαβαίνεις με δυσκολία, κάθε σου βήμα και ένα σκίσιμο στο κορμί. Τα ρούχα αποκτούν μπαλώματα. Η ψυχή όμως;

Πόσα μπαλώματα να δεχτεί η ψυχή;

Η τρωτή σου σάρκα φθείρεται μα η άυλη δύναμη σου στέκει απροσπέλαστη. Με μάτια δακρυσμένα επαιτεί για μια ανάσα. Ένα κουράγιο ακόμα, και στο επόμενο σου βήμα θα ακολουθήσεις άλλο μονοπάτι. Και αν δεν είναι αυτό που προσδοκάς, θα αναζητήσεις διαφορετικό..και θα συνεχίζεται αυτή η διαδοχή που σταματημό δε θα’ χει.

Θα σε πλαισιώνουν πρωταγωνιστές στο ταξίδι της ζωής..

Κάποιοι, περιχαρείς με το σάκο στον ένα ώμο και το χέρι μπλεγμένο στο δικό σου, θα ξεκινούν σιγοτραγουδώντας τη διαδρομή μαζί σου. Κάποιοι στη πορεία ίσως ξαποστάσουν, αφαιρεθούν από το στόχο και χάσουν το δρόμο. Άλλοι πάλι προφασιζόμενοι ταλαιπωρία και κούραση, σταματήσουν να σε ακολουθούν. Και έιναι και εκείνοι οι άλλοι..οι λίγοι..οι Εκλεκτοί που με δυσκολία προσμετρώνται στα δάκτυλα σου, που θα βρίσκονται πλάι σου σε κάθε περίσταση. Αυτοί οι άνθρωποι που επέμειναν τα δεινά, τα λάθη, τα πάθη τα σωστά σου που χάρηκαν με τις επιτυχίες σου, αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν αξίζουν μια θέση στη ζωή σου.

Περνάνε οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια, η ζωή κυλά σαν το γάργαρο νερό, ορμητική χειμαρρώδης, μα τις περισσότερες φορές νήνεμη, γαλήνια, σιωπηλή. Με πόσους τρόπους μπορεί να σου μιλήσει η σιωπή;

 Έχεις αναρωτηθεί ποτέ σου;

Η σιωπή που κόκκαλα δεν έχει μα κόκκαλα τσακίζει..Το κατακάθι που σου αφήνει πικρό, σαν τον καφέ που δεν ήθελες να τελειώσει εκείνη την ανοιξιάτικη πρωία, θυμάσαι ; To απόσταγμα εκείνο που μένει να σου υπενθυμίζει τη μέχρι πρότερη απόλαυση..

..στην αμμουδιά..

Όσο για εκείνους που χάθηκαν, αργά η γρήγορα θα βρουν το δρόμο της δικής τους πορείας.. Κι αν όχι, θα τον δημιουργήσουν οι ίδιοι. Πρέπει να αφεθείς ελεύθερος, αποδεσμευμένος από τον περίγυρο σου, να ακολουθείς τα δικά σου «θέλω» και «πρέπει». Τα δικά σου όνειρα, τις δικές σου ανάγκες..την καρδιά σου..

Σε μια εποχή που το «φαίνεσθαι» υπερέχει του «είναι» και η αξία δε μετριέται με κόκκινες ειδοποιήσεις, ο σύγχρονος άνθρωπος ξεχνάει το λόγο της ύπαρξης του. Μόνο το Εδώ και το Τώρα υπάρχει και είσαι υπεύθυνος να το δημιουργήσεις και να το αναπαράγεις μέρα με τη μέρα..! Άφησε τις σκέψεις σου ελεύθερες να πετάξουν σαν αποδημητικά πουλιά, σαν τους φτερωτούς προστάτες του αέρα στο φουριόζο άνεμο, αναμεμειγμένο με αναμνήσεις, αρώματα και υποσχέσεις μιας ζωής..

Όπως είπε και ο Σβάιτσερ «Είμαστε τόσο σφιγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο, κι όμως πεθαίνουμε από μοναξιά..» (Απόσπασμα από το «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις» του Leo Buscaglia.)


«Ένας διαβάτης σε τούτη τη ζωή είμαι κι εγώ..

Ένας διαβάτης..

Ένας περαστικός..

Ανεπιτήδευτος..

Διεισδυτικός..

Ένας διαβάτης παρατηρητής ψυχών..»



Life will go on..life will go on



Πηγή : maxmag.gr

Σχόλια

  1. Πολύ όμορφες σκέψεις Κατερίνα! Δοσμένες με τη γλαφυρότητα της πένας σου και την συνοδευτική σου μουσική.
    Πάντα χαίρομαι και απολαμβάνω αυτές σου τις παραθέσεις σκέψεων.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Back to Top