Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθες

Αναγνώστης, συγγραφέας, αρθρογράφος ή και απλός περαστικός... Είναι τιμή μας να σε έχουμε στην παρέα μας!

Επιλεγμένα

΄Ηταν απλά ένα φανταχτερό φόρεμα

  Αγαπημένο μου ημερολόγιο… Είμαι έξαλλη σήμερα! Πριν λίγη ώρα γνώρισα τους γονείς του Στάθη και κανονικά -μετά από τόσο καιρό που είμαστε μαζί- θα έπρεπε να είμαι κατενθουσιασμένη και να σκέφτομαι νυφικά και να κανονίζω ημερομηνίες γάμου, αλλά όχι! Βρίσκομαι στον καναπέ μου και γράφω σε εσένα. Ας το πιάσω από την αρχή όμως για να καταλάβεις κι εσύ. Πριν τρεις μέρες μου είπε πως έχει κανονίσει κάτι ιδιαίτερο για σήμερα. Στο είχα γράψει κιόλας. Θυμάσαι; Δεν είχε μπει σε λεπτομέρειες κι εγώ υπέθεσα πως θα ήθελε να κάνουμε κάτι ρομαντικό οι δυο μας. Με έπιασε λοιπόν μια κρίση και βγήκα για ψώνια με τη Μπέτι. Μεγάλο λάθος το ξέρω, αλλά ήθελα κάτι ξεχωριστό κι εκείνη μου πρότεινε να πάμε στην Αμερικανική Αγορά που βρίσκεται κάπου στην Αθήνα. Εγώ δεν ήξερα καν πως υπήρχε, αλλά εκείνη με διαβεβαίωσε πως εκεί μέσα θα έβρισκα τα καλύτερα χωρίς να χαλάσω πολλά λεφτά. Όταν είδα το συγκεκριμένο φόρεμα το ερωτεύτηκα. Ήταν τόσο λαμπερό και τόσο μόνο του πάνω στην κρεμάστρα, που δεν άντεξα

Love is in the air: Έξι βιβλιοπροτάσεις που θα ερωτευτείτε!

 



Γράφει η Δανάη Ιμπραχήμ 


Αγαπημένοι μου αναγνώστες. Ο Φεβρουάριος είναι ως γνωστόν ο μήνας του έρωτα, χάρις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ξέρω, ξέρω. Ο έρωτας δε θα έπρεπε να γιορτάζεται μόνο μια φορά, είναι μία ακόμα εμπορική γιορτή, η ιστορία του πραγματικού Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι τόσο ρομαντική. Συμφωνώ και στα τρία. Ωστόσο, γιατί να μην εκμεταλλευτούμε μία μέρα το χρόνο να απολαύσουμε την αγάπη και τον έρωτα, αφού ας είμαστε ειλικρινείς, τις υπόλοιπες 364 αναλωνόμαστε στο μίσος και τη μιζέρια; Εξάλλου για τους βιβλιόφιλους είναι μία ακόμα δικαιολογία να αγοράσουν βιβλία ή να τα κάνουν δώρο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν λοιπόν ψάχνετε κάτι γι’ αυτό το σκοπό, είμαι εδώ για να σας δώσω τη λύση.


Outlander, της Diana Gabaldon



 


Δε νομίζω ότι θα άντεχε η καρδούλα μου να προδώσω αυτή την ιστορία και να μην τη συμπεριλάβω σε αυτό το άρθρο. Η Claire Beauchamp και ο James Fraser αποτελούν το πιο καυτό ζευγάρι της δεκαετίας, τόσο στα βιβλία όσο και την τηλεοπτικά σειρά. Όταν συναντιούνται διακόσια χρόνια πριν την εποχή όπου γεννήθηκε η Claire, τα άστρα ευθυγραμμίζονται και ζουν τον πιο παθιασμένο έρωτα. Το τεράστιο χάσμα, ο πόλεμος και οι αμέτρητοι εχθροί δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να τους χωρίσουν.


Όπως καταλάβατε πρόκειται για ένα βιβλίο φαντασίας αλλά και ιστορίας, καθώς η Claire ακουμπά το 1945 παλαιολιθικές μεγαλίθους που την ταξιδεύουν στο 18ο αιώνα. Μόνη της, με ένα τεράστιο μυστικό πασχίζει να επιβιώσει στα Highlands της Σκοτίας και να βρει τον τρόπο να γυρίσει στην εποχή της. Η μοίρα όμως έχει αποφασίσει πως η Claire δεν ανήκει στο μέλλον – σε σχέση πάντα με το 18ο αιώνα – και μια σειρά γεγονότων οδηγούν σε έναν γάμο. Μπορεί να προέκυψε από καθαρό συμφέρον, αλλά εξελίχθηκε σε μια δυνατή αγάπη.

 

  The Deal, της Elle Kennedy



Αν σας αρέσουν τα college romance, αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό. Μία σύγχρονη ιστορία έρωτα ανάμεσα σε δυο νεαρά παιδιά, που ξεκίνησε με έναν αντισυμβατικό τρόπο. Σε αυτό το σημείο να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Elle Kennedy που μέσα στην ιστορία της έθιξε σοβαρά κοινωνικά φαινόμενα, όπως την σεξουαλική κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία, με απόλυτο σεβασμό και χωρίς γλαφυρότητες που θα καθιστούσαν το βιβλίο της βαρύ.


Η Hannah και ο Garett λοιπόν, δε φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό εκ πρώτης όψεως και όταν κάνουν μια φαινομενικά αθώα συμφωνία, μπλέκουν σε ένα γαϊτανάκι συναισθημάτων, με το πάθος να κυριαρχεί. Είναι μια φρέσκια, ευχάριστη και σέξι ιστορία που μόλις την ολοκληρώσετε θα σας έχει μείνει η πιο γλυκιά γεύση.


 Fake it ‘til you break it, της Meagan Brandy



Παραμένοντας στο Contemporary Romance, θα σας παρουσιάσω ίσως το πιο σέξι βιβλίο το είδους που έχω διαβάσει. Αυτή τη φορά κατεβαίνουμε εκπαιδευτική βαθμίδα και εξερευνούμε τη σχέση της Demi και του Nico. Δυο συμμαθητές αναγκάζονται να συνεργαστούν στο μάθημα της βιολογίας και από τη μια μέρα στην άλλη προσποιούνται πως είναι ζευγάρι. Ο σκοπός είναι να ζηλέψει το αγόρι που αρέσει στη Demi, αλλά αυτό που τελικά ξεκίνησε σαν ψέμα, αρχίζει να αποδεικνύεται πολύ αληθινό.


Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τα πιο καλογραμμένα ερωτικά μυθιστορήματα που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Το ύφος είναι αρκετά ώριμο, οι ερωτικές σκηνές όμορφα δομημένες ώστε να είναι ρεαλιστικές, αλλά όχι πρόστυχες. Οι χαρακτήρες τόσο δυνατοί! Δεν μπορούσα να βρω ψεγάδι σε αυτό το βιβλίο κι αν με ρωτάτε σε ποιο να δώσετε περισσότερη σημασία από όσα θα αναφέρω… Εντάξει, δεν μπορώ να πάρω θέση. Τα αγαπώ όλα εξίσου. Αλλά πιάσατε το νόημα.


Succubus Blues, της Richelle Mead



Όσοι γνωρίζετε ήδη αυτή τη συγγραφέα είστε πάρα πολύ τυχεροί και ελάτε να γίνουμε φίλοι! Μετά το αρκετά badass Vampire Academy, η Mead εξερευνά πιο σκοτεινά μονοπάτια, παρέα με μια Succubus, την γνωστή ερωτική δαιμόνισσα. Το πρώτο μέρος της σειράς Georgina Kincaid θα σας παρουσιάσει την ομώνυμη ηρωίδα που σε έναν κόσμο γεμάτο δαίμονες, βρικόλακες και πολλούς ξαναμμένους θνητούς, θέλει μόνο λίγο χρόνο για τον εαυτό της.


Τα βιβλία της Mead είναι πάντα δυνατά, γεμάτα συναίσθημα και δράση και το συγκεκριμένο δεν αποτελεί εξαίρεση. Μεγάλη λάτρης της λαογραφίας, μας δίνει πολύ φολκλόρ στις σελίδες και μας κάνει να ερωτευτούμε όποιον θέλει να μας γοητεύσει την εκάστοτε στιγμή. Η συγκεκριμένη σειρά δεν είναι παρά ένα παιχνίδι ξελογιάσματος που θα σας προσφέρει μια αργή και βασανιστική ηδονή. Τι πιο κατάλληλο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!


A touch of Darkness, της Scarlett St Clair




Δύο πράγματα θα πω. Άδης και Περσεφόνη. Αν σας αρέσουν αυτοί οι δυο μαζί, το αστικό, ερωτικό φάντασυ της St Clair θα σας συναρπάσει. Πρόκειται για ένα μοντέρνο retelling, τοποθετημένο σε μια σύγχρονη Αθήνα, τελείως διαφορετική όμως από αυτό που γνωρίζουμε. Οι θεοί έχουν κατέβει εδώ και χρόνια από τον Όλυμπο και ουσιαστικά κυβερνούν. Η Περσεφόνη είναι μια θεά in cognito, καθώς μονάχα η μητέρα της Δήμητρα γνωρίζει την ύπαρξη της. Έτσι, μπορεί να ζει ανάμεσα στους ανθρώπους, καθώς μέσα σε όλα δε διαθέτει δική της μαγεία. Όταν ένα βράδυ θα επισκεφτεί το κλαμπ του Άδη και θα κλείσει μαζί του μια σκοτεινή συμφωνία, θα συνειδητοποιήσει πως οι δυνάμεις της είναι μεγαλύτερες από όσο είχε τολμήσει να πιστέψει.


Αν ενθουσιαστήκατε με όσα διαβάσατε μέχρι στιγμής, σας έχω ένα ευχάριστο νέο. Πρόκειται για το πρώτο μέρος σειράς, ενώ υπάρχει κι άλλη μία side σειρά, που είναι η ιστορία από την πλευρά του Άδη, τον οποίο σας εγγυώμαι ότι θα λατρέψετε. Η απεικόνιση του διαφέρει από ό,τι έχουμε συνηθίσει, έχει απίστευτο χιούμορ και είναι πολύ σέξι αγόρι. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο καυτές είναι οι σκηνές του με την Περσεφόνη. Να ξέρετε πως ήδη έχω διαφθείρει τη φίλη μου, Χριστίνα και από τη στιγμή που ξεκίνησε το βιβλίο έχει πάθει έρωτα. Εσείς τι περιμένετε;


Μεθυσμένες Αλήθειες, της Τατιάνας Τζινιώλη



Φυσικά από αυτό το άρθρο δε θα μπορούσε να λείψει η Ελληνίδα Best Selling συγγραφέας ερωτικών μυθιστορημάτων. Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ το είδος, σας προτείνω να ξεκινήσετε με την Τατιάνα και σας υπόσχομαι ότι θα το λατρέψετε. Εννοείται, ότι σας προτρέπω να διαβάσετε όλα της τα βιβλία. Ωστόσο, θέλω να κάνω ειδική μνεία στο αγαπημένο μου δικό της μέχρι στιγμής, για το οποίο θα βρείτε και αναλυτική κριτική εδώ.


Οι Μεθυσμένες Αλήθειες ξεκινάνε με την καλοκαιρινή περιπέτεια του Κόνορ και της Χέιζελ. Οι δυο τους συναντιόνται σε ένα κρουαζιερόπλοιο και μαγεμένοι ο ένας με τον άλλον, αποφασίζουν να ζήσουν μια βδομάδα γεμάτη πάθος. Πιστεύουν πως όλο αυτό θα κρατήσει μόνο εφτά μέρες, αλλά καλοί μου φίλοι δε θα γινόσασταν βιβλίο, αν τα πράγματα πήγαιναν όπως τα είχατε προγραμματίσει.



Αυτά από μένα. Θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο!


Σχόλια

  1. Δανάη μου καλησπέρα,
    πραγματικά βιβλιόφιλη πανδαισία σήμερα στο θέμα σου. Άψογα δομημένη, με εξαιρετικές και ποικίλες επιλογές.
    Πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που μπορείς να κάνεις ένα βιβλίο ελκυστικό.
    Να είσαι καλά, σε ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκίνησες πολύ δυναμικα με τρια ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ μου βιβλια!!! Μετα βλεπω succubus λεω ναιιιι μετα βλεπω a touch of darkness Που μου πρότεινες και διαβάζω τώρα. Το Λατρέυω!!! Και κλείνεις με αγαπημένη Τατιάνα Τζινιώλη... Τι να πω? Ναι σε ολα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δανάη μας σε ευχαριστούμε!
    Οι Μεθυσμένες Αλήθειες είναι στη λίστα!!!
    Αν και δεν είναι το είδος που αγαπώ πολύ, θέλω να το αποκτήσω. Πέρα από την υπέροχη κριτική και το εκπληκτικό εξώφυλλο φαίνεται πολλά υποσχόμενο και από την περίληψη!

    Με ξάφνιασαν οι προτάσεις σου αλλά μου άρεσαν πολύ! Happy Valentine Day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Back to Top